
Składniki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
null
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Wlej 2 litry wody i po zagotowaniu dodaj Rosół wołowy Knorr.
Krok 3
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój kostkę. Fasolki umyj odetnij końcówki i pokrój w kawałki.
Krok 4
Ugotuj w małej ilości wody i zmiksuj na krem.
Krok 5
Kalafior i brokuł podziel na różyczki włóż do bulionu z cebulą i gotuj 15 minut, dodaj paprykę i krem z fasolki.
Krok 6
Dopraw bazylią. Przed podaniem posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej