
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Boczek pociąć w paski.
Krok 3
Na drewniane patyczki nadziewać pokrojone warzywa i mięso w dowolnej kolejności.
Krok 4
Polać olejem i posypać obficie przyprawą do grilla. Piec na rozgrzanym ruszcie, przewracając co jakiś czas, aby ładnie się przypiekły z każdej strony.
Krok 2
Warzywa umyć. Paprykę pokroić w kawałki. Cebule obrać, pokroić w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej