Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

70 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielimy w maszynce do mięsa. Bułkę moczymy w mleku lub wodzie, następnie odciskamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3

Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy do połączenia. Formujemy małe kotleciki.

Krok 4

Smażymy na rozgrzanym oleju do złotego koloru. Super smakują z opiekanymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej