Kotlety mielone z serkiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z serkiem i cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

4 plastry

2 łyżki

500 gramów

6 sztuk

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój kostkę zeszklij na patelni.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar soku. Natkę posiekaj.

Krok 3

Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i cukinię, następnie serek, jajko i natkę pietruszki.

Krok 5

Uformuj małe kotlety, smaż na małym ogniu.

Krok 6

Na gorących kotlecikach poukładaj plastry sera gorgonzola. Udekoruj pomidorkami cherry przekrojonymi na połówki.

Krok 4

Dodaj Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej