
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
3 szklanki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
2 szklanki
null
1 łyżka
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plasterki, marchew zetrzyj na tarce. Migdały drobno posiekaj.
Krok 2
Zagotuj jęczmień w trzech szklankach wody z dodatkiem soli
Krok 3
Następnie podsmaż cebulę z rozmiażdżonymi ząbkami czosnku i zmiksuj ugotowany jęczmień z podsmażoną cebulą.
Krok 4
Dodaj czosnek, marchew, migdały, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, mleko, bułkę tartą i majeranek.
Krok 5
Wymieszaj, po czym uformuj kotlety. Piecz w piekarniku przez około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej