
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
125 mililitrów
0.33 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść z ok. 700 ml gorącej wody. Warzywa oczyść, obierz ziemniaki i pokrój w kosteczkę. Kalafiora podziel na małe różyczki a łodygi posiekaj. Szalotkę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozgrzej masło, zeszklij szalotkę, dorzuć ziemniaki i łodygi kalafiora, smaż chwilę a kiedy zaczną się złocić zalej bulionem. Gotuj aż ziemniaki prawie zmiękną.
Krok 2
Dorzuć różyczki kalafiora i gotuj dalej aż wszystkie warzywa będą miękkie. wyłów i odłóż część różyczek do dekoracji a resztę zupy zmiksuj. Dopraw do smaku pieprzem, dolej śmietankę, zmiksuj ponownie. Dorzuć wyjęte wcześniej różyczki.
Krok 3
Posiekaj do dekoracji kawałeczek papryczki chili, czerownej cebuli i koperku. Nalewaj gorącą zupę na talerze, dekoruj kolorowymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej