Kremowa zupa z kurek z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z kurek z bakaliami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wsypujemy opakowanie Zupy krem z kurek Knorr, wlewamy 500 ml zimnej wody i dokładnie łączymy składniki za pomocą trzepaczki.

Krok 2

Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy 2 łyżeczki rodzynek i gotujemy na małym ogniu 3-4 minuty cały czas mieszając za pomocą trzepaczki.

Krok 3

Rozlewamy zupę do miseczek, dekorujemy natką pietruszki, posypujemy słupkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej