
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
2 łyżki
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj czosnek i cebulę, oraz natkę pietruszki.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć posiekany czosnek i cebulę.
Krok 3
Dodaj oczyszczone krewetki bez skorupek i smaż ok. 10 minut.
Krok 4
Następnie dodaj fasolę oraz sezam. Podsmaż chwilę.
Krok 5
Dopraw potrawę przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Zdejmij z ognia, polej pesto i posyp posiekaną pietruszką.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej