
Składniki
2 sztuki
null
null
150 gramów
10 pęczków
10 pęczków
4 sztuki
1 opakowanie
0.25 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę oraz czosnek posiekaj, a drugą cebulę pokrój na piórka. Bazylię i natkę również posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekaną cebulę oraz dwa ząbki czosnku i zeszklij.
Krok 3
Dodaj pomidory, wino, bazylię oraz pieprz i sól. Gotuj, aż połowa sosu odparuje.
Krok 4
Na oliwę wrzuć pozostałą cebulę oraz czosnek i dodaj krewetki. Podsmaż, aby zmieniły kolor.
Krok 5
Do czterech naczyń żaroodpornych rozlej sos, włóż krewetki i fetę pokrojoną na kostki. Zapiekaj, aż ser się zarumieni, a następnie posyp pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej