
Składniki
1 łyżka
5 sztuk
1 pęczek
1 łyżeczka
3 sztuki
3 szczypty
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i razem z cebulką pkrojoną w kostkę przesmażyć na oleju.
Krok 2
Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek posiekać.
Krok 3
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Żółtka zmieszać z pieczarkami, szynką i szczypiorkiem. Doprawić mini kostką czosnkową i pieprzem. Wymieszać z majonezem.
Krok 4
Powstałą masą napełniać białkowe połówki jajek. Dowolnie udekorować.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej