Królewska potrawa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewska potrawa rybna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

null

null

0.5 szklanki

3 sztuki

null

null

2 łyżki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, podziel na mniejsze kawałki.

Krok 2

Panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Cebulkę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę, podsmaż na oleju.

Krok 5

W rondelku zagotuj 2 szklanki wody, ocet, po 1 łyżeczce soli i pieprzu, wymieszaj z odrobiną koncentratu pomidorowego i podsmażoną cebulką. Gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Kawałki śledzi układaj naprzemiennie z podsmażoną i podduszoną cebulką, wierzch polej przygotowaną zalewą pomidorową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królewska potrawa rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej