
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
null
null
0.5 szklanki
3 sztuki
null
null
2 łyżki
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, podziel na mniejsze kawałki.
Krok 2
Panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4
Cebulkę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę, podsmaż na oleju.
Krok 5
W rondelku zagotuj 2 szklanki wody, ocet, po 1 łyżeczce soli i pieprzu, wymieszaj z odrobiną koncentratu pomidorowego i podsmażoną cebulką. Gotuj przez 10 minut.
Krok 6
Kawałki śledzi układaj naprzemiennie z podsmażoną i podduszoną cebulką, wierzch polej przygotowaną zalewą pomidorową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej