Królik w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królik w śmietanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 szklanki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 szklanka

0.2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Królika podziel na porcje, zalej octem, 1 szklanką wody i winem.

Krok 2

Dosyp soli pieprzu. Odstaw na 2 godziny. Po tym czasie królika wyjmij i osusz.

Krok 3

Zarumień na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.

Krok 4

Polej octem w którym był moczony i duś na małym ogniu około 60 minut.

Krok 5

Wlej śmietanę, dopraw liściem laurowym, goździkami, dopraw solą i pieprzem, duś 20 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej