
Składniki
1 sztuka
3 szklanki
3 sztuki
0.5 sztuki
1 szklanka
0.2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Królika podziel na porcje, zalej octem, 1 szklanką wody i winem.
Krok 2
Dosyp soli pieprzu. Odstaw na 2 godziny. Po tym czasie królika wyjmij i osusz.
Krok 3
Zarumień na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.
Krok 4
Polej octem w którym był moczony i duś na małym ogniu około 60 minut.
Krok 5
Wlej śmietanę, dopraw liściem laurowym, goździkami, dopraw solą i pieprzem, duś 20 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej