Krucha karkówka w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krucha karkówka w pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 kilogram

2 łyżki

null

2 łyżki

null

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w plastry grubości około 2 cm, rozbij je delikatnie dłonią.

Krok 2

Pomarańcze sparz wrzątkiem, z jednej wyciśnij sok i wymieszaj razem z odrobiną oliwy i posiekanymi ziołami, dopraw do smaku.

Krok 3

W tak przygotowanej zalewie marynuj plastry karkówki przez 50 minut w chłodnym miejscu.

Krok 4

Mięso osącz. Do każdej porcji przypnij plasterek pozostałej pomarańczy i grilluj przez 15 minut z każdej strony, do czasu gdy mięso będzie miękkie i delikatne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej