
Składniki
0.5 kilograma
8 łyżek
250 gramów
2 łyżeczki
6 łyżek
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto.
Krok 2
Ciastko rozwałkować na placek o grubości 1cm, foremkami wycinać różne kształty, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę( wierzch można posypać cukrem lub cukrem waniliowym)
Krok 3
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 180stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej