
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
200 gramów
0.5 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na patelni lub zgrillować.
Krok 2
Paprykę pokroić w kostkę, pomidora w małe cząstki, podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulę.
Krok 3
Kurczaka wymieszać z warzywami, dodać sos ze słoika. Podgrzewać przez kilka minut ciągle mieszając. Podawać z ryżem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej