
Składniki
3 sztuki
250 gramów
null
null szczypt
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
null szczypt
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, umyj, pokrój w kostkę, oprósz mąką i usmaż na oliwie.
Krok 2
Następnie przełóż go do rondla, zalej wodą.
Krok 3
Cebulę pokrój w plastry, wymieszaj z przyprawami i dodaj do rondla. Duś.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej