Gulasz z kurczaka z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczakiem

Autor: Marta Michalowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę. Cebulkę pokrój w piórka. Podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj sos do pieczeni wymieszany z wodą.

Krok 3

Całość chwilę duś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
35 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczakiem Gulasz z kurczakiem

Prosty przepis na gulasz z piersi kurczaka, który przygotujesz szybko i podasz ze swoimi ulubionymi dodatkami. Danie z gęstym sosem sprawdzi się jako obiad lub ciepła kolacja. Gulasz możesz podawać z chlebem i sałatką ze świeżych warzyw, np. sałaty karbowanej, cebuli, papryki, ogórków i cukinii. W takiej formie możesz go też zabrać do pracy i zjeść jako ciepły lunch. Wyrazisty smak gulaszu będzie się również komponował z dodatkami mącznymi. Serwuj go więc z kluskami śląskimi, kopytkami lub makaronem. Dobrze smakuje z ryżem albo kaszą. Potrawa może jednocześnie stanowić mięsny farsz. Wykorzystaj tego rodzaju nadzienie do naleśników na ostro, zawiń w tortillę lub podaj na plackach ziemniaczanych albo serowych. W takiej postaci możesz dołączyć do mięsa dodatki warzywne, np. paprykę, pomidory, oliwki, a także starty ser żółty lub ser bułgarski. Danie posyp ulubioną zieleniną, udekoruj karbowaną sałatą lub wstążkami warzywnymi i podawaj z surówkami. Jak przygotować smaczny gulasz z kurczaka? Sprawdź w przepisie!