
Składniki
5 sztuk
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.
Krok 2
Pistacje obierz z łupinek i rozkrusz.
Krok 3
Gotowe piersi z kurczaka natrzyj musztardą, skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.
Krok 4
Teraz każdą porcje mięsa obsyp pistacjami.
Krok 5
Gotowe piersi z kurczaka smaż na średnio rozgrzanym ogniu z dodatkiem masła przez ok. 5-6 minut z każdej strony. Po usmażeniu pokrój na mniejsze kawałki i podawaj z mieszaną sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej