Kurczak z pistacjami i musztardą - przepis na obiad | Przepisy.pl pixel

Kurczak z pistacjami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Pistacje obierz z łupinek i rozkrusz.

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka natrzyj musztardą, skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 4

Teraz każdą porcje mięsa obsyp pistacjami.

Krok 5

Gotowe piersi z kurczaka smaż na średnio rozgrzanym ogniu z dodatkiem masła przez ok. 5-6 minut z każdej strony. Po usmażeniu pokrój na mniejsze kawałki i podawaj z mieszaną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pistacjami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pistacjami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pistacjami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pistacjami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pistacjami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pistacjami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pistacjami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pistacjami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczarkowe knedle
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej