
Składniki
200 mililitrów
250 mililitrów
4 plastry
1 opakowanie
4 plastry
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony), tworząc kieszonkę.

Krok 2
Połóż plaster sera na plaster szynki, złóż razem na pół i wsuń całość do kieszonki.

Krok 3
Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką

Krok 4
Ułóż kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej je gotowym Fixem Knorr. Następnie zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kieszonki z kurczaka w sosie napoli
Kiedy masz ochotę na nieskomplikowany i jednocześnie przykuwający wzrok obiad, dobrym rozwiązaniem są kieszonki z kurczaka. Zagwarantują podziw zgromadzonych przy stole, a nie wymagają wiele pracy ani czasu. To danie, które nadaje się niemal na każdą okazję. Wariantów farszu jest wiele, jednak dla amatorów mięsnych dań najbardziej polecamy szynkę. Na początek należy zrobić głębokie rozcięcie z boku każdego filetu z kurczaka, tak, aby utworzyła się wspomniana kieszonka. W środek wsuń żółty ser i szynkę, która nada drobiowi specyficznego aromatu. Całość włóż do naczynia żaroodpornego i zalej sosem pomidorowym neapolitańskim. Dzięki temu mięso będzie miękkie i soczyste. Możesz je podać na talerzu, polane sosem z dodatkiem makaronu, ryżu lub kuskusu. Położoną obok kompozycję gotowanych warzyw udekoruj świeżą, pachnącą bazylią.