Lucjan z owocami i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lucjan z owocami i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

null

175 gramów

60 gramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak zalej na chwilę wrzątkiem. Opłucz i odciśnij, ułóż na żaroodporny talerz i na wierzch połóż opłukaną i osuszona rybę.

Krok 2

Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z imbirem. Posiekaj cebulki. Jedną dodaj do ryżu.

Krok 3

Do ryżu dodaj także sos sojowy, olej sezamowy i pokrojoną pomarańczę.

Krok 4

Nadzienie włóż do wnętrza ryby.

Krok 5

Talerz z rybą przykryj i umieść nad garnkiem z wodą.

Krok 6

Gotuj na parze przez 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej