Makaron soba w sosie winnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron soba w sosie winnym

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 mililitrów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

20 mililitrów

1 szklanka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię wlej wino i ocet balsamiczny. Gotując zredukuj do połowy objętości.

Krok 2

W wodzie rozpuść bulion cielęcy i razem z migdałami dodaj go do wina. Ponownie zredukuj sos do połowy.

Krok 3

Makaron soba wrzuć do wrącej wody i gotuj jeszcze przez 5 minut, po czym odcedź.

Krok 4

Sos zdejmij z gazu, dodaj do niego śmietankę, masło i miód, po czym zmiksuj. Gotowy sos wlej do makaronu i delikatnie wymieszaj. Nałóż na talerze i podawaj posypany parmezanem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej