Makaron z brokułami i anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z brokułami i anchois

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

50 gramów

300 gramów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w dużym garnku. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł. Odcedzamy.

Krok 2

Anchois odsączamy i namaczamy przez 5 minut w mleku. Wylewamy mleko, anchois kroimy na nieduże kawałki.

Krok 3

W dużym rondlu rozgrzwamy oliwę, wrzucamy posiekane anchois, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokruszoną pietruszkę w mini kostkach oraz płatki chili. Smażymy kilka minut, cały czas mieszając.

Krok 4

Dodajemy makaron z brokułem. Mieszamy. Posypujemy parmezanem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej