
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
400 gramów
1 sztuka
4 łyżki
50 gramów
300 gramów
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w dużym garnku. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł. Odcedzamy.
Krok 2
Anchois odsączamy i namaczamy przez 5 minut w mleku. Wylewamy mleko, anchois kroimy na nieduże kawałki.
Krok 3
W dużym rondlu rozgrzwamy oliwę, wrzucamy posiekane anchois, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokruszoną pietruszkę w mini kostkach oraz płatki chili. Smażymy kilka minut, cały czas mieszając.
Krok 4
Dodajemy makaron z brokułem. Mieszamy. Posypujemy parmezanem i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej