Makaron z serem mascarpone i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z serem mascarpone i kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

0.5 kilograma

250 gramów

3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

0.5 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokrój w cienkie paski. Następnie oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż ją na oliwie, dodaj pokrojone pomidory i duś całość przez 5 minut na średnim ogniu.

Krok 3

Do sosu pomidorowego dodaj ser mascarpone, sos chilli, pieprz, sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj, by w sosie nie było widocznych grudek.

Krok 4

W międzyczasie ugotuj makaron al dente. Pomidory sparz w gorącej wodzie, zdejmij z nich skórkę i pokrój w ćwiartki.

Krok 5

Doprawione mięso usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 6

Na talerzu ułóż makaron, na nim mięso, zaś całość polej obficie sosem. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z serem mascarpone i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z serem mascarpone i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z serem mascarpone i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z serem mascarpone i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z serem mascarpone i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z serem mascarpone i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z serem mascarpone i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z serem mascarpone i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pralinki z mascarpone
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej