
Składniki
500 gramów
2 sztuki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł gotuj w lekko słonej wodzie przez 7-10 minut. Odsącz i wrzuć na patelnię z uprzednio podsmażoną drobno posiekaną cebulą.
Krok 2
Dodaj mini kostki czosnkowe Knorr, wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.
Krok 3
Do podsmażonych warzyw wlej gęsty jogurt grecki wymieszany z ziołowym serem. Doprawiamy bazylią, tymiankiem oraz pieprzem. Zagotuj.
Krok 4
Podawaj z makaronem ugotowanym al dente.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej