
Składniki
null
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.
Krok 2
Marchewki po obraniu i umyciu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.
Krok 4
Śmietanę rozprowadź z 2 łyżkami gorącej zupy i wlej do garnka. Po zagotowaniu podawaj. Do zupy nie dodawaj dodatkowo innych przypraw.
Krok 3
Startą marchewkę dodaj do rosołu i gotuj do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej