Marynowane żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane żeberka

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

1 kilogram

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka dobrze umyj, osusz i podziel na mniejsze kąski.

Krok 2

W dużej misce połącz Przyprawę do żeberek Knorr, miód, oliwę, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól czosnkową, paprykę.

Krok 3

Zamarynuj żeberka w otrzymanej marynacie, przykryj plastrami cebuli i czosnku, następnie pozostaw w lodówce na 8 godzin aby mięso nabrało smaku.

Krok 4

Żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek polej łyżeczką marynaty, cebulę przełóż na wierzch. Piecz przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej