
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i upiecz w piekarniku nagrzanym na 160 C. Piecz przez 40 minut. Po tym czasie przekrój ziemniaki na pół, dopraw według uznania, posmaruj masłem i połóż na wierz koperek.

Krok 2
W tym czasie wołowinę usmaż na patelni lub grillu po 3-4 minuty z każdej strony lub dłużej jeśli wolisz. Dopraw szczyptą przyprawy do mięs Knorr.

Krok 3
Wołowinę podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem Hellmann's Green Pepper.


Dobra rada:
Do tak przygotowanej wołowiny doskonale pasuje gotowana fasolka szparowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Medaliony wołowe z grilla z pieprzem
Polędwica wołowa to smaczne i delikatne mięso, które świetnie nadaje się do przygotowania medalionów z grilla. Wybierając je, zwróć uwagę na niteczki tłuszczu, które powinny przecinać wołowinę. W procesie pieczenia wytopią się i sprawią, że mięso będzie bardziej soczyste. Aby przygotować medaliony, wystarczy smażyć je z każdej strony przez kilka minut – w zależności od tego, czy lubisz dobrze wysmażone, czy też bardziej krwiste steki, odpowiednio wcześnie zabierz je z grilla lub patelni. Jako dodatek dobrze skomponują się z nimi ziemniaki pieczone w mundurkach. W takiej wersji, nie tylko unikasz ich obierania, ale także masz pewność, że podczas pieczenia nie rozpadną się i będą się dobrze prezentować. Po wyciągnięciu z piekarnika, podawaj je przecięte na pół, z dodatkiem koperku. Możesz doprawić ziemniaki także innymi ulubionymi przyprawami, dzięki czemu zyskają oryginalny smak. Danie serwuj z gotowaną fasolką oraz sosem pieprzowym. Koniecznie wypróbuj i podziel się z nami wrażeniami!