
Składniki
10 sztuk
12 plastrów
6 sztuk
12 sztuk
250 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą tortillę posmaruj serkiem śmietankowym po czym nałóż po dwa plasterki szynki i świeże, umyte i osuszone listki bazylii.
Krok 2
Przykryj kawałkami pomidorów i liśćmi sałaty.
Krok 3
Zwiń w ciasny rulon i zepnij wykałaczkami. Tortille możesz podzielić na mniejsze porcje i ułożyć na półmisku.
Krok 4
Przed podaniem meksykańskie kanapki z szynką schłodź przez ok. 2 godziny w lodówce.
Krok 5
Udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej