mielone z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

mielone z serkiem topionym

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

5

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek, dodać jajko i troszkę tartej bułki. Doprawić do smaku.

Krok 2

Doprawione mięso rozłożyć na dłoni, dać kawałek serka topionego i zwinąć tak aby serek został w środku.

Krok 3

Opanierować w bułce i smażyć na oleju:) pycha:D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej