Minestrone genueńska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone genueńska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

150 gramów

2 łyżki

200 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 2

Marchewki, selery, czosnek i cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Ziemniaki i kabaczki również pokrój w kostkę.

Krok 3

Gdy cebula zmięknie dodaj około 2 litry wody i kabaczki, groszek, kapustę, ziemniaki, pastę pomidorową. Gotuj 40 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz zioła i gotuj jeszcze 20 minut.

Krok 5

Przypraw solą i pieprzem oraz posyp startym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos winny - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej