
Składniki
2 sztuki
2.5 łyżki
1 łyżka
75 gramów
12 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę rosołową z kury wymieszać z 2 łyżkami oliwy, dodać 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki, natrzeć pierś kurczaka pokrojoną na 3 plastry i usmażyć je na patelni grillowej z obu stron.
Krok 2
Marchewkę pokroić w plastry i wyciąć w nich małe trójkąty tworząc małe kwiatki, wszystko ugotować we wrzątku z 1 łyżeczką soli 5 minut. Na półmisek wyłożyć połowę opakowania mixu sałat z roszponką.
Krok 3
W między czasie grillowaną pierś kurczaka pokroić w paski i układamy na półmisku. Na patelni grillowej rozgrzać 1/2 łyżeczki oliwy ułożyć pieczarki i grillować, gdy je odwrócimy wrzucić na patelnię 2 łyżeczki sezamu i trzymać tak długo aż delikatnie zbrązowieje.
Krok 4
Wyłożyć na półmisek pieczarki, ułożyć wzdłuż rantu półmiska marchewkowe kwiatki. Całość posypać 3 łyżkami kukurydzy, małymi kawałkami marchewki, które pozostały z wycinania marchewkowych kwiatków, oraz ziarnem sezamu Doprawić sałatkę solą i pieprzem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej