Moja sałatka rozmaitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Moja sałatka rozmaitości

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2.5 łyżki

1 łyżka

75 gramów

12 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową z kury wymieszać z 2 łyżkami oliwy, dodać 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki, natrzeć pierś kurczaka pokrojoną na 3 plastry i usmażyć je na patelni grillowej z obu stron.

Krok 2

Marchewkę pokroić w plastry i wyciąć w nich małe trójkąty tworząc małe kwiatki, wszystko ugotować we wrzątku z 1 łyżeczką soli 5 minut. Na półmisek wyłożyć połowę opakowania mixu sałat z roszponką.

Krok 3

W między czasie grillowaną pierś kurczaka pokroić w paski i układamy na półmisku. Na patelni grillowej rozgrzać 1/2 łyżeczki oliwy ułożyć pieczarki i grillować, gdy je odwrócimy wrzucić na patelnię 2 łyżeczki sezamu i trzymać tak długo aż delikatnie zbrązowieje.

Krok 4

Wyłożyć na półmisek pieczarki, ułożyć wzdłuż rantu półmiska marchewkowe kwiatki. Całość posypać 3 łyżkami kukurydzy, małymi kawałkami marchewki, które pozostały z wycinania marchewkowych kwiatków, oraz ziarnem sezamu Doprawić sałatkę solą i pieprzem.

straga.pl Straga

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej