Musaka II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Musaka II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

2 szklanki

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w plasterki i posiekaj czosnek. Podsmaż na oliwie nie rumieniąc.

Krok 2

Zmiel baraninę. Pokrój pieczarki, dodaj mięso i zmiel dodając przecier pomidorowy, cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dopraw.

Krok 3

Całość włóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp potrawę.

Krok 5

Jaja zmieszaj z jogurtem i wlej na zapiekankę. Posyp natką.

Krok 6

Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni do czasu, gdy się zarumieni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej