
Składniki
6 łyżek
null
10 łyżek
500 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Z octu i oleju przygotuj marynatę, dopraw do smaku, wymieszaj z posiekaną cebulką. Odstaw na 15min.
Krok 3
Po tym czasie zanurz w zalewie ser i odstaw do lodówki jeszcze na 30 min. Muzyczne gomółki podawaj z cebulką z zalewy, udekoruj świeżymi listkami ziół lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej