
Składniki
150 gramów
300 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Komosę gotuj 15 min w osolonej wodzie, następnie odstaw na bok pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody.

Krok 2
Pomidory przelej wrzątkiem i obierz ze skóry. Obrane pomidory i ogórka pokrój w drobną kostkę, natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3
Wszystkie składniki połącz w misce, dopraw sokiem z cytryny i przeprawą czerwone Curry Knorr.


Dobra rada:
Podawaj dobrze schłodzoną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quinoa (komosa ryżowa) z warzywami
Zapowiada się wyborna warzywna uczta! Komosa ryżowa podawana na zimno z pomidorami, ogórkiem i natką pietruszki nie zawiedzie nikogo, kto szuka niebanalnych, a jednocześnie nieskomplikowanych potraw wegetariańskich. Zjecie ją na lunch, a może podacie jako dodatek do obiadu? Decyzja należy do Was!
Dla kogo? Wegetariańsko znaczy pysznie. Komosą ryżową z warzywami mogą zajadać się również zwolennicy diety wegańskiej. Receptura zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.
Na jaką okazję? Szukacie kolorowej przekąski dla czterech osób? Właśnie ją znaleźliście. Przygotujcie większą porcję, a komosą z warzywami będziecie mogli uraczyć gości podczas spotkania w domowym zaciszu. Nic nie stoi na przeszkodzie, by potraktować ją jako uzupełnienie obiadu. Nie zawsze trzeba wybierać ziemniaki i zasmażaną kapustę!
Czy wiesz, że? Inna nazwa komosy ryżowej to ryż peruwiański. Łatwo się domyślić, że dużą popularnością cieszy się w kuchniach Ameryki Południowej.
Dla urozmaicenia: Danie udekorujcie kiełkami rzodkiewki albo brokułu.