
Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
20 dekagramów
20 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj naczynie żaroodporne: wysmaruj je oliwą i posyp bułką tartą. W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, pieczarki po dokładnym umyciu i osuszeniu pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa podduś na oliwie.
Krok 3
Mięso pokrój w paski, parówki obierz ze skórki i pokrój na centymetrowe kawałki. Dodaj do duszonych warzyw.
Krok 4
Rozmieszaj Fix Leczo Knorr w 150 ml wody, dodaj do całości i gotuj przez 5 minut.
Krok 5
Makaron wymieszaj z masłem i startym żółtym serem.
Krok 6
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwy: makaron- nadzienie-makaron. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Kiedy makaron będzie zarumieniony, wyjmij naczynie z piekarnika i posyp danie zieleniną. Rada: Idealnym dodatkiem jest surówka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej