Nadziewany pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany pstrąg

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

300 gramów

4 łyżki

null

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Starty ser wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i posiekanym szczypiorkiem.

Krok 2

Dodaj jajka, skórkę z cytryny, pestki słonecznika, śmietanę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Opłukane i osuszone ryby natrzyj przyprawą do ryb oraz sokiem z cytryny.

Krok 4

Do środka ryby włóż serowe nadzienie, zepnij wykałaczkami.

Krok 5

Ryby obłóż kawałkami masła, zawiń w folię aluminiową, i piecz na grillu około 8 minut z każdej strony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej