Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
łatwe
3476 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżka
12 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
1 szklanka
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso. Kurczaka i pieczarki obsmaż na patelni i wystudź.

Krok 2
Farsz wymieszaj z tartym serem i zawiń w naleśniki. Do nadzienia możesz też dodać kukurydzę z puszki lub pokrojoną szynkę.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wodą i wlej do żaroodpornego naczynia. Ułóż w nim naleśniki i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Soczyste mięso z kurczaka połączone z pokrojonymi w plasterki pieczarkami, cebulką i delikatnym sosem to idealne wypełnienie do naleśników w wersji obiadowej. Sekret udanych naleśników? Ciasto o konsystencji gęstej śmietany i mocno rozgrzana patelnia, na której będziesz je smażyć. Przyrządź ciasto ze składników w podanych w tym przepisie proporcjach, a naleśniki wyjdą cieniutkie i sprężyste. Jeśli chcesz serwować je jako przekąskę lub danie główne, postaw na mięsno-warzywny farsz. Możesz go modyfikować w zależności od tego, co znajduje się w twojej lodówce. Zamiast kurczaka do naleśników równie dobrze pasować będzie indyk lub mielone mięso wieprzowe. Nadzienie wzbogacisz dodając do niego starty żółty ser, kukurydzę z puszki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotowe danie serwuj z dipem, na przykład jogurtowo-czosnkowym.