Ogórkowa z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa z łososiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 litr

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i marchew. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę a marchew utrzeć na tarce jarzynowej. Zalać wodą .Dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Umyty i osuszony filet z łososia lekko posolić. Pokroić w grubą kostkę lub szerokie paski. Włożyć do wrzącego wywaru i na małym gazie gotować 10 minut.

Krok 2

Ogórki utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dołożyć do zupy. Wsypać zasmażkę - wymieszać. Zagotować. Wlać śmietankę. Doprawić do smaku Delikatem. Odstawić na kilka minut by nabrała smaku. Podawać posypaną szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z rzepy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej