
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
0.25 szklanki
150 gramów
2 łyżki
6 sztuk
2 łyżki
300 gramów
1 łyżeczka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Skrop je sokiem z cytryny.
Krok 2
Do mąki dodaj cukier, cukier waniliowy oraz sól.
Krok 3
Żółtka oddziel od białek. Żółtka dodaj do mąki, a z białek ubij sztywną pianę.
Krok 4
Do mąki i jajek dodaj mleko i zmiksuj. Teraz dodaj pianę z białek i wymieszaj.
Krok 5
Na małej patelni rozgrzej część masła, ułóż trochę jabłek i podgrzewaj chwilę.
Krok 6
Jabłka zalej 0,25 ciasta i smaż przez chwilę.
Krok 7
W ten sam sposób usmaż kolejne 3 omleciki. Podawaj je polane syropem klonowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej