Burger de Lux przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger de Lux

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

8 plastrów

2 sztuki

1 opakowanie

4 plastry

400 gramów

2 sztuki

null

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe zmiel w maszynce do mięsa.

Krok 2

Dodaj Fix Knorr wcześniej wymieszany z wodą oraz posiekany czosnek. Wyrób dokładnie masę mieloną. Odstaw mięso na godzinę do lodówki

Krok 3

Z dobrze schłodzonego mięsa formuj okrągłe kotlety o średnicy większej o 1 cm od bułki.

Krok 4

Mięso grilluj po kilka minut z każdej strony według własnych upodobań co do stopnia wysmażenia.

Krok 5

Boczek wytop na patelni tak, aby był chrupiący.

Krok 6

Dolną część bułki posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's i połóż liść sałaty. Następnie nałóż mięso, ser oraz kilka plastrów boczku. Górną część bułki połóż oddzielnie na tym samym talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej