Smażona wołowina stir fry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona wołowina stir fry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

20 gramów

10 gramów

10 gramów

60 gramów

200 gramów

200 gramów

opcjonalnie:

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rostbef wołowy pokrój w paski o szerokości ok. 2 cm i wymieszaj z mąką kukurydzianą.

Krok 2

Rozgrzej mocno odrobinę oleju w woku lub patelni i smaż krótko, aż mięso będzie rumiane. Odłóż na bok.

Krok 3

Dodaj czosnek i imbir. Smaż jeszcze przez ok. 10 sekund.

Krok 4

Brokuł podziel na mniejsze różyczki, a kapustę pak choi pokrój w duże kawałki. Dodaj na patelnię i smaż jeszcze 3 minuty.

Krok 5

Połącz sos Hoisin z 100 ml wody oraz Fixem Smażony ryż po chińsku Knorr.

Krok 6

Całość zagotuj i dodaj wołowinę. Podawaj posypane posiekanymi orzechami nerkowca.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje z ugotowanym ryżem basmati. 

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena żygadło

    Magdalena żygadło , 26.10.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażona wołowina stir frySmażona wołowina stir fry

Kto powiedział, że gotowanie musi kojarzyć się tylko ze stertą naczyń zalegających w zlewie? Koniec z tym! Pora na konkrety! W jednym garnku może powstać takie danie jak smażona wołowina stir fry. Zainspiruj się podanym przepisem i przygotuj dla swojej rodziny prawdziwą ucztę smaków!

Dla kogo? Dla wszystkich mięsożerców! Smażona wołowina stir fry zaspokoi duży apetyt i doda energii na resztę dnia.

Na jaką okazję? To świetna propozycja na rodzinny obiad. Możemy być pewni, że nikt nie wyjdzie z niego głodny!

Dla urozmaicenia: Tak podane mięso świetnie komponuje się z ryżem, np. basmati. To nie wszystko – pamiętaj o warzywach, np. w postaci sałatki. To dopiero kompletny obiad!

Czy wiesz, że?  Stir fry to technika gotowania polegająca na szybkim smażeniu na dużym ogniu. Wysoka temperatura powoduje, że powierzchnia produktów w przeciągu kilku sekund przysmaża się, natomiast środek pozostaje miękki i soczysty. Sprytne, prawda?