Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

40 mililitrów

10 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z grejpfrutów wyciśnij sok, przelej do shakera, dodaj ciemny rum, kilka kropel maraschino, wymieszaj dokładnie i przelej do kieliszków.

Krok 2

Schłodź w lodówce, musi być bardzo zimny.

Krok 3

Przed podaniem włóż do orzeźwiającego koktajlu kilka kostek lodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiający koktajl grejpfrutowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej