Ostra kartoflanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra kartoflanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 szczypta

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Chili przekrój na połowy, usuń nasiona i posiekaj z cebulą.

Krok 3

Wszystkie rozdrobnione składniki podsmaż przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj gałkę muszkatołową, sproszkowaną paprykę i po minucie smażenia dolej bulion warzywny.

Krok 5

Kiedy bulion zacznie się gotować, pobierz z garnka pół kubka gorącego wywaru i bardzo dokładnie wymieszaj z nim jogurt. Następnie zawartość kubka wlej do zupy.

Krok 6

Kartoflankę trzymamy na wolnym ogniu do czasu, gdy się zagotuje, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej