
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowane wcześniej wiśnie zmiksuj z cukrem na gładki mus i przelej do miski.
Krok 2
Jabłko obierz ze skórki a następnie pokrój w kostkę aby przypominała kostki ziemniaka.
Krok 3
Na środku miseczki nałóż stołową łyżką porcję lodów. Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.
Krok 4
Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.

Dobra rada:
Zamiast jabłka możesz użyć melona.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej