Owocowa zupa z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowa zupa z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowane wcześniej wiśnie zmiksuj z cukrem na gładki mus i przelej do miski.

Krok 2

Jabłko obierz ze skórki a następnie pokrój w kostkę aby przypominała kostki ziemniaka.

Krok 3

Na środku miseczki nałóż stołową łyżką porcję lodów. Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.

Krok 4

Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast jabłka możesz użyć melona.

1

Opinie o przepisie

  • Maria Hajduk

    Maria Hajduk , 14.08.2016

    No nie wiem....patrzę na talerz i już mi nie smakuje!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej