
Składniki
25 dekagramów
25 dekagramów
25 dekagramów
1 gram
1 łyżka
5 dekagramów
null
1 łyżka
1 gram
3 łyżki
null
50 dekagramów
null
25 dekagramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone i obrane warzywa zetrzyj na tarce i skrop je sokiem z cytryny.
Krok 2
Mięso przesmaż na rozgrzanym oleju i dopraw go Przyprawą do mięs Knorr. W między czasie ugotuj ryż lub makaron.
Krok 3
Do koncentratu pomidorowego dodaj pół szklanki wody, przyprawę do zup i zioła, wymieszaj.
Krok 4
Warzywa dodaj do mięsa wraz z mieszaniną koncentratu pomidorowego. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przez cały czas należy mieszać sos. Doprawić do smaku i podawaj z ryżem lub makaronem. Można ozdobić natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej