Paciaja mazowiecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paciaja mazowiecka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

1 gram

1 łyżka

5 dekagramów

null

1 łyżka

1 gram

3 łyżki

null

50 dekagramów

null

25 dekagramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i obrane warzywa zetrzyj na tarce i skrop je sokiem z cytryny.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanym oleju i dopraw go Przyprawą do mięs Knorr. W między czasie ugotuj ryż lub makaron.

Krok 3

Do koncentratu pomidorowego dodaj pół szklanki wody, przyprawę do zup i zioła, wymieszaj.

Krok 4

Warzywa dodaj do mięsa wraz z mieszaniną koncentratu pomidorowego. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przez cały czas należy mieszać sos. Doprawić do smaku i podawaj z ryżem lub makaronem. Można ozdobić natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paciaja mazowiecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej