Paluszki z makiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z makiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

4 szklanki

5 dekagramów

0.5 szklanki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę posiekaj z mąką, dodaj roztarte z cukrem drożdże. Następnie wlej śmietanę, wbij dwa jajka i dodaj sól. Wyrób dość twarde ciasto.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj i pokrój w wąskie paski, posmaruj rozkłóconym jajkiem, posyp makiem i słonecznikiem, odstaw na chwilę do wyrośnięcia.

Krok 3

Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej