Papryki nadziewane cukinia i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki nadziewane cukinia i makaronem

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

250 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyłam i starłam na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrałam i pocięłam w plasterki drobne. Cukinie z czosnkiem mieszałam jakieś 15 minut w trakcie dodałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią cukinia zmieniła kolor i zaczęła smakować pysznie

Krok 2

Przyprawę w mini kostkach Knorr czosnek i pietruszkę pokruszyłam i posypałam cukinię , wymieszałam .Papryki umyłam, osuszyłam ścięłam wierzchy. Usunęłam pesteczki. Makaron ugotowałam według tego co pisało na opakowaniu. Starłam ser :) Makaron wymieszać z cukinią żółtym serem. Doprawiłam chili, solą, pieprzem.

Krok 3

Do garnuszka wlewamy 400 gram wody dodajemy bulionetkę bulionową drobiową knorr mieszamy do zagotowania. Włożyłam farsz w papryki . Ułożyłam papryki w naczyniu żaroodpornym i do każdej wlałam bulionu tak aby nie wyciekało z nich Piekłam ok. 30 min w temp. 200°C. Podawałam na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pstrąg z grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej