
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz ze skórki, umyj. Pokrój na połówki albo ćwiartki. Zalej w dużym garnku wrzącą wodą tak żeby były przykryte i gotuj 3 minuty. Odcedź, przestudź.
Krok 2
Oba fixy Knorr wymieszaj z olejem i mieszankę wlej do ziemniaków. Wymieszaj potrząsając naczyniem tak żeby wszystkie kawałki warzywa obtoczyły się w przyprawach.
Krok 3
Przełóż ziemniaki na dużą blachę - taką z wyposażenia piekarnika - wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 1 godziny przekręcają od czasu do czasu żeby zrumieniły się ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej