Pieczone, pachnące ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone, pachnące ziemniaki

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz ze skórki, umyj. Pokrój na połówki albo ćwiartki. Zalej w dużym garnku wrzącą wodą tak żeby były przykryte i gotuj 3 minuty. Odcedź, przestudź.

Krok 2

Oba fixy Knorr wymieszaj z olejem i mieszankę wlej do ziemniaków. Wymieszaj potrząsając naczyniem tak żeby wszystkie kawałki warzywa obtoczyły się w przyprawach.

Krok 3

Przełóż ziemniaki na dużą blachę - taką z wyposażenia piekarnika - wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 1 godziny przekręcają od czasu do czasu żeby zrumieniły się ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone, pachnące ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miętus w winnym sosie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej