
Składniki
nadzienie:
1 sztuka
ciasto:
2 łyżki
0.5 łyżki
600 gramów
1 sztuka
8 plastrów
8 sztuk
2 sztuki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku z cukrem, dodaj olej i wlej do mąki. Następnie wyrób ciasto zagniatając ok. 5-7 minut. Wyrobione ciasto odstaw przykryte ściereczką w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
Krok 2
Ser, cebulę, paprykę pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj i podziel na 8 kwadratowych części. Na każdym kawałku ciasta połóż farsz, oprósz mini kostką czosnek Knorr i ułóż parówkę, po czym zawiń całość w cieście.
Krok 4
Parówki w cieście układaj na blaszce wyłożonej pergaminem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej