Parówki z serem w cieście drożdżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z serem w cieście drożdżowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

nadzienie:

1 sztuka

ciasto:

2 łyżki

0.5 łyżki

600 gramów

1 sztuka

8 plastrów

8 sztuk

2 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w ciepłym mleku z cukrem, dodaj olej i wlej do mąki. Następnie wyrób ciasto zagniatając ok. 5-7 minut. Wyrobione ciasto odstaw przykryte ściereczką w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.

Krok 2

Ser, cebulę, paprykę pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj i podziel na 8 kwadratowych części. Na każdym kawałku ciasta połóż farsz, oprósz mini kostką czosnek Knorr i ułóż parówkę, po czym zawiń całość w cieście.

Krok 4

Parówki w cieście układaj na blaszce wyłożonej pergaminem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej