Pasta śledziowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta śledziowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

80 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uprzednio namoczone filety śledziowe drobno pokrój.

Krok 2

Chleb namocz w mleku i razem z rybą zmiel w maszynce.

Krok 3

Dodaj starty na małych oczkach ser żółty, masło, musztardę i pieprz.

Krok 4

Następnie dodaj przyprawę w mini kostkach i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta śledziowaPasta śledziowa

Szukasz smacznego urozmaicenia dla codziennych przekąsek? Zainspiruj się i przyrządź pastę śledziową. Świetnie sprawdza się jako dodatek do klasycznych kanapek. Posmaruj nią dowolny rodzaj pieczywa, np. bułkę grahamkę lub kromkę chleba wieloziarnistego. Podawaj samodzielnie lub w połączeniu z warzywami – plastrem pomidora, sałatą i ogórkiem. Pasta śledziowa smacznie skomponuje się też z jajkiem oraz kawałkiem innej ryby (np. łososia). Dla podkreślenia jej smaku przed zaserwowaniem możesz ją skropić sokiem z cytryny lub limonki. Przygotowanie tego dodatku do pieczywa jest niezwykle proste i zajmuje dosłownie kilka chwil. Potrzebujesz do tego filetów śledziowych namoczonych w wodzie z octem oraz chleba lub czerstwej bułki namoczonej w mleku. Składniki te zmiel starannie w maszynce. Całość dopraw pieprzem oraz musztardą. Wypróbuj także wariantu z dodatkiem żółtego sera. Aromatu przekąsce nada świeżo posiekana natka pietruszki. Koniecznie sprawdź ten przepis na pastę śledziową. Życzymy smacznego.