
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
80 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uprzednio namoczone filety śledziowe drobno pokrój.
Krok 2
Chleb namocz w mleku i razem z rybą zmiel w maszynce.
Krok 3
Dodaj starty na małych oczkach ser żółty, masło, musztardę i pieprz.
Krok 4
Następnie dodaj przyprawę w mini kostkach i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta śledziowa
Szukasz smacznego urozmaicenia dla codziennych przekąsek? Zainspiruj się i przyrządź pastę śledziową. Świetnie sprawdza się jako dodatek do klasycznych kanapek. Posmaruj nią dowolny rodzaj pieczywa, np. bułkę grahamkę lub kromkę chleba wieloziarnistego. Podawaj samodzielnie lub w połączeniu z warzywami – plastrem pomidora, sałatą i ogórkiem. Pasta śledziowa smacznie skomponuje się też z jajkiem oraz kawałkiem innej ryby (np. łososia). Dla podkreślenia jej smaku przed zaserwowaniem możesz ją skropić sokiem z cytryny lub limonki. Przygotowanie tego dodatku do pieczywa jest niezwykle proste i zajmuje dosłownie kilka chwil. Potrzebujesz do tego filetów śledziowych namoczonych w wodzie z octem oraz chleba lub czerstwej bułki namoczonej w mleku. Składniki te zmiel starannie w maszynce. Całość dopraw pieprzem oraz musztardą. Wypróbuj także wariantu z dodatkiem żółtego sera. Aromatu przekąsce nada świeżo posiekana natka pietruszki. Koniecznie sprawdź ten przepis na pastę śledziową. Życzymy smacznego.